Γιορτή βιβλίου, φιλαναγνωσίας και εγκαίνια σχολικής βιβλιοθήκης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΔΙΟΝΥΣΗ ΛΕΪΜΟΝΗ

«Ένας συγγραφέας στο σχολείο» είναι ο τίτλος της δράσης που πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας. Επρόκειτο για γιορτή βιβλίου, φιλαναγνωσίας με δράσεις που υλοποιήθηκαν από όλες τις τάξεις του σχολείου, με συμμετοχή του συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή.

Όλοι οι μαθητές συμμετείχαν με βιωματικό τρόπο σε εργαστήρια δημιουργικής γραφής και ευχαριστήθηκαν τα λογοτεχνικά βιβλία όπως: τα Ψηλά βουνά, Η Στραβοκώσταινα, Ο Θαλασσοσφυριχτής, Τα χέρια της θεάς. Ενθουσιάστηκαν με τη γνωριμία με τον συγγραφέα και τον «βομβάρδισαν» με ερωτήσεις! Δεν τον άφηναν να φύγει και όλα ήθελαν να μείνει και άλλη μέρα! Αυτό τα λέει όλα!

Επίσης, εγκαινιάστηκε η καινούρια αίθουσα της Βιβλιοθήκης του σχολείου, η οποία μεταφέρθηκε με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και «Των μπαμπάδων εν Δράσει»σε μεγαλύτερη αίθουσα, λόγω πληθώρας βιβλίων από Δωρεές. Εγκαινιάστηκε με τον καλύτερο τρόπο με εργαστήριο φαντασίας και δημιουργίας αναγνωστών με συμμετοχή του συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή!