Εκπαιδευτική Ημερίδα “ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ”

H Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Αιγιαλείας διοργάνωσε με επιτυχία ημερίδα με θέμα “ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ” και την στήριξη της ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ., την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης”.

Στη συγκεκριμένη ημερίδα, που έγινε με πρωτοβουλία του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων, συμμετείχαν με εισηγήσεις τους, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο Αντιπ/ρχης Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Π.Δ.Ε. Ανδρέας Φίλιας, ο Περιφ/κος Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ο Καθηγητής Τμήματος Επιστημών Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Νικολάου και ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας Μένιος Κουτρόπουλος.

Σκοπός της ημερίδας ήταν να παρέχει τόσο στους γονείς όσο και στους εκπαιδευτικούς χρήσιμες πληροφορίες για το τι είναι σχολείο και το πως λειτουργεί μέσα από ιστορικές αναδρομές από τη δημιουργία του έως σήμερα και τα διάφορα στάδια με τα οποία εξελίχθηκε κι αναπτύχθηκε με βάση τα κοινωνικό – πολιτικά δεδομένα και ανάγκες κάθε εποχής και το πως μπορούμε να το διαμορφώσουμε στις σημερινές – μελλοντικές συνθήκες ώστε οι εκπαιδευτικοί να αποκτήσουν όλα τα απαραίτητα θεωρητικά και πρακτικά εργαλεία προς όφελος των μαθητών.

Σε χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων κος Μένιος Κουτρόπουλος, τόνισε ότι ο μαθητής του μέλλοντος δεν πρέπει να μένει πίσω στις τεχνολογικές εξελείξεις έτσι όπως αυτές διαμορφώνονται, θα πρέπει φτιαχτούν περισσότερα εργαστήρια με τον κατάλληλο εξοπλισμό και καταρτισμένο εκπαιδευτικό. Οι εκπαιδευτικοί να επικεντρώνονται πλέον σε περισσότερα από το περιεχόμενο που διδάσκουν και να κάνουν ακόμα περισσότερα για να παρέχουν στους μαθητές μαθησιακές
εμπειρίες ώστε να χτίσουν δεξιότητες έτοιμες για το μέλλον. Ο γονέας του μέλλοντος θα πρέπει να έχει περισσότερη Συμμετοχή/ Εμπλοκή/Συνεργασία με τη σχολική κοινότητα ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη εσωτερική επικοινωνία & αποτελεσματική ροή πληροφοριών μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας (Γονείς-Παιδιά-Εκπαιδευτικοί).

Την εκδήλωση παρακολούθησε μεγάλος αριθμός γονέων και εκπαιδευτικών και από τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης. Επιπλέον, παρευρέθηκαν εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων και μέλη των Δ.Σ. από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων του Αιγίου και των όμορων δήμων. Χαιρετισμούς και σύντομες τοποθετήσεις απεύθυναν ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α’/Θμιας εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας Δημήτριος Ελευθεριώτης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας Αθηνά Σκανδάμη.

Στην ημερίδα ακούστηκαν προτάσεις, απόψεις, τοποθετήσεις και προβληματισμοί τόσο από γονείς όσο και από εκπαιδευτικούς και συλλέχθηκαν χρήσιμα συμπεράσματα.

Κλείνοντας, η Ένωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας θέλει να ευχαριστήσει, τους εισηγητές για την τοποθέτησή τους, καθώς και τους Συλλόγους Γονέων, εκπαιδευτικούς και γονείς για την παρουσία τους και συμμετοχή τους στην ημερίδα.

Ευχαριστούμε για την παρουσία σας στην ημερίδα.

Με εκτίμηση το Δ.Σ. της Ένωσης!