Ημερίδα για την Παιδική Παραβατικότητα – Η Σύγχρονη Πρόκληση της Κοινωνίας

Μεγάλη επιτυχία με πρωτοφανή, για τη θεματολογία, συμμετοχή και ανταπόκριση εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας, φορέων και κόσμου βέβαια στην Ημερίδα με θέμα τη «Νεανική παραβατικότητα – Η σύγχρονη πρόκληση της κοινωνίας» πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης» και ξεκίνησε με χαιρετισμούς εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη, του Δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου, του ο Διοικητή Ασφαλείας Αιγίου Ιορδάνη Μαγειράκη, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος κου Γιαννόπουλου Κωνσταντίνου και του Προέδρου της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Αιγιαλείας κου Κουτρόπουλου Μένιου.

Το παρών τους στην εκδήλωση μάλιστα έδωσαν τόσο ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Ανδρέας Τσαπικούνης όσο και ο  Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Ταξίαρχος Θεόδωρος Τσάτσαρης, όσο κι εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας.     

Ο πρώην βουλευτής και εγκληματολόγος Άγγελος Τσιγκρής ο οποίος επεσήμανε ιδιαίτερα το γεγονός ότι oι ανήλικοι με παραβατικό ιστορικό (π.χ.  τέλεση κλοπών, πρόκληση επεισοδίων στα γήπεδα και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας), παρουσιάζουν αντίστοιχα προβλήματα στην οικογένεια και το σχολείο, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε παραβατικές ομάδες, προκειμένου να αναπληρώσουν εκεί την ανθρώπινη επικοινωνία και την αναγνώριση που τους λείπει.

Ημερίδα για την Παδική Παραβατικότητα

Για τον σχολικό εκφοβισμό και τη νεανική βία μίλησε η  Ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. Ιωάννα Τσάκωνα ενώ για την βία μέσω του διαδικτύου και τρόπους αντιμετώπισής της, την ενημέρωση έκανε εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ. μίλησε και ο αξιωματικός Δημήτρης Πανούτσος.

Την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην ενημέρωση των παιδιών και βέβαια της σχολικής κοινότητας τόνισε ο Δημήτρης Ελευθεριώτης, Αντιδήμαρχος Παιδείας Αιγιαλείας και εκπαιδευτικός. Επισημαίνοντας ότι ο δήμος Αιγιαλείας με τις διευθύνσεις και τις Αντιδημαρχίες Παιδείας και Κοινωνικής Πρόνοιας αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα καμπάνια ενημέρωσης στα σχολεία.  

Δημοτικοί παράγοντες, σχολικοί παράγοντες και εκπαιδευτικοί αναφέρθηκαν στις ευθύνες της Πολιτείας να απλώσει ένα «δίχτυ ασφαλείας» κατά της βίας στο σχολείο αλλά και την οικογένεια.

Την ημερίδα έκλεισαν οι πρόεδροι των 15μελών Λυκείων της Αιγιαλείας, εκφράζοντας την αγωνία και τις ανυσηχίες τους σχετικά με την έξαρση της σχολικής βίας αλλά και θέτοντας τρόπους επίλυσης τους.