Ομοσπονδία Γονέων: Κάλεσμα σε Συλλαλητήριο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αλλαγών και προκλήσεων στον τομέα της εκπαίδευσης και των αντιδράσεων που εκφράστηκαν το προηγούμενο διάστημα, το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος επισημαίνει την ανάγκη για άμεσες και ουσιαστικές παρεμβάσεις σε κρίσιμους τομείς και ενώνει τη φωνή του με εκείνη των φοιτητών, των μαθητών, των εκπαιδευτικών, και των γονέων που εκφράζουν την αντίθεσή τους και τις ανησυχίες τους για το προς κατάθεση νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

  1. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην πρόταση για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, καθώς αυτή η κίνηση απειλεί την ποιότητα και την προσβασιμότητα της δημόσιας εκπαίδευσης, ειδικά για τα περιφερειακά ιδρύματα.
  2. Υποστηρίζουμε την ανάγκη κατάργησης της τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, με σκοπό την άρση των αδικιών, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την αποτροπή πρακτικών αποστήθισης από τους μαθητές.
  3. Υπογραμμίζουμε την ανάγκη για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία με σκοπό την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών των σχολείων σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές. Ζητάμε επαρκή κονδύλια για την πρόσληψη του απαιτούμενου γενικού και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού, τη βελτίωση της καθαριότητας και της σίτισης των μαθητών, τη συντήρηση και τις επισκευές των υπαρχόντων σχολικών κτιρίων, καθώς και την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων.
  4. Απαιτούμε τη διασφάλιση της δωρεάν πρόσβασης στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση, καθώς η μόρφωση είναι θεμελιώδες δικαίωμα και όχι προνόμιο.
  5. Προτρέπουμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες να συμμετάσχουν ενεργά στις επερχόμενες κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στις τρέχουσες προτάσεις της κυβέρνησης και επιδιώκοντας την ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης.
  6. Ενθαρρύνουμε την ενεργή συμμετοχή και τον διάλογο μεταξύ των γονέων, των κηδεμόνων και των άλλων μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ανάπτυξη μιας συνεκτικής και αποτελεσματικής απάντησης στις τρέχουσες προκλήσεις του τομέα της εκπαίδευσης.
    Καλούμε την Πέμπτη 1η Φλεβάρη όλους τους γονείς να βρεθούμε ξανά μαζί στα νέα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρα μας και στην Πάτρα 11:30 στην πλ. Γεωργίου.


ΤΟ ΔΣ
Ο ΠρόεδροςΟ Γεν. Γραμματέας
Aθανασακόπουλος ΝικόλαοςΚουτρόπουλος Μένιος