Σημαντική η παρουσία των γονέων στις συγκεντρώσεις και τους Συλλόγους

Παρά τη λιγοστή προσέλευση γονέων, τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τις σχολικές κοινότητες της Αιγιάλειας, την συμμετοχή των γονέων, αναπτύχθηκαν στην ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Γενικού Λυκείου Καμαρών, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων, σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δυτικής Αιγιαλείας. Παράλληλα, έγινε ανταλλαγή απόψεων, εκφράστηκαν προβληματισμοί ενώ δεν έλλειψε και ο προγραμματισμός δράσης από την πάντα δραστήρια Ένωση, με στόχο την ενεργοποίηση των γονέων αλλά και των μαθητών.

Κατά την ενημέρωση που παρείχε, ο πρόεδρος της Ένωσης Μένιος Κουτρόπουλος, έθιξε και το θέμα της επικείμενης κατάργησης της Σχολικών Επιτροπών, καθώς η συζήτηση και η συμμετοχή, μας καθιστούν όλους πιο χρήσιμους και πιο αποτελεσματικούς για το καλό των παιδιών μας. Ότι πρέπει να γινόμαστε συνεχώς πιο δυνατοί και πιο οργανωτικοί, γιατί τα πράγματα αλλάζουν συνεχώς. Γι΄ αυτό θα πρέπει να μαζέψουμε τους γονείς στο σχολείο και να τους αφυπνίσουμε για να προφυλαχτούν τα παιδιά μας. Είναι σημαντική η παρουσία των γονέων στις συγκεντρώσεις ενώ, όπως είπε, τα πράγματα για να πάνε εκεί που πρέπει και για να γίνονται καλύτερα, είναι αναγκαία η δράση κάθε μέλους.

Ζήτησε δε την παρουσία όλων των γονέων την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, στην Ημερίδα με τίτλο “Χτίζοντας το σχολείο του μέλλοντος” που θα γίνει στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αλ. Μέγαρης, στην οποία θα μιλήσουν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Γιαννόπουλος, ο Καθηγητής του Παιδαγωγικού του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Νικολάου, κατά πάσα πιθανότητα ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας αλλά και ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ενώ θα γίνουν παρεμβάσεις και θα ακουστούν ενδιαφέρουσες ομιλίες και από μέρους μας.

Σε ό,τι αφορά τις δράσεις που προετοιμάζει η Ένωση, ο πρόεδρος έκανε ειδική αναφορά στο Παιδικό Καρναβάλι.